nooitmeergokken

Forum

Welkom Gast 

Show/Hide Header

Welkom Gast, posten in dit forum vereist registratie.

Pagina's: First << 2 3 4 [5] 6 7
Auteur Onderwerp:Gokker en Partner
raymundo
Beginner
Berichten: 45
Profile photo of raymundo
Post Re: Gokker en Partner
on: November 20, 2011, 21:53

Beste allen,

bijna een maand gokvrij en het bevalt prima!!
Ik wil even iets proberen te vertellen over morele balance.

Wat ik onder een morele Balance versta is wat ik mijn familie en vrienden en mezelf heb aangedaan tijdens mijn gokperiode.

Al ik kijk wat ik mijn vrienden heb aangedaan in mijn gokperiode, heb ik het gevoel dat ik hun weinig heb aangedaan. Ik ben altijd naar de verjaardagen gegaan, van alles voor hun gedaan en nooit geld geleend.

Al ik kijk naar mijn familie, heb ik mijn vriendin toch wel veel ontnomen tijdens mijn gokperiode. We hadden bijvoorbeeld wel 3 keer per jaar op vakantie gekund i.p.v. 1 keer. Ook was ik wel vaak moe s’ avonds, ik weet niet zeker of dit van het gokken komt, maar door stress wordt je ook moe.
Nu het bekend is dat ik gokverslaafd ben heeft mijn vriendin geen vertrouwen meer in mij, dit geeft een hele flinke deuk op onze 6 jarige relatie. Ze heeft me nog net niet verlaten.
Ook heb ik het geld vergokt wat Angelique (vriendin) heeft gespaard. daarnaast voelt ze zich bedrogen en heeft ze het gevoel dat onze relatie op één groot leugen is gebouwd. Dit zijn allemaal gevolgen van mijn gokverslaving. Naast me vriendin had ik mijn zoontje van 2,5 ook meer kunnen bieden en daar bedoel ik geen liefde mee want dat krijgt hij genoeg, maar vakanties.

Ook heb ik mijn ouders weer bedrogen en tevens flink wat geld van ze geleend. Ook hun vertrouwen in mij is bijna weg. Mijn schoonouders en zwager hebben denk ik nooit zoveel last van mijn verslaving gehad behalve op het moment dat het bekend werd. Hun dochter woont dan toch samen met een gokverslaafde en wie wil dat nou?

Als ik kijk naar al deze mensen hebben ze op dit moment toch allemaal het beste met mij voor!!
Ik moet daar dan ook geen misbruik van maken. Ik bedoel hiermee te zeggen dat ik wel mijn uiterste best moet doen om mijn gokverslaving onder controle te krijgen.

Als ik naar mezelf kijk, dan had ik ook veel meer leuke dingen kunnen doen en hebben. Daarnaast heb ik misschien ook wel zonder dat het mij opvalt lichamelijke of geestelijke klachten door mijn verslaving. Ook kon ik op sommige momenten niet meer helder denken. (een soort roes)

Wat is op dit moment mijn morele balans:
• familie heb ik een aantal jaren bedrogen.
• Het vertrouwen in mij heb ik misbruikt.
• Ik mijn familie veel leuke dingen heb ontnomen.
• mijn vriendin en lieve zoon op het spel gezet.
• Spaargeld vergokt van mijn familie.

Ik verwacht dat hier later nog wel bij komt. Ik begin op dit moment steeds meer te beseffen wat ik allemaal gedaan heb en wat mijn gokverslaving allemaal aangericht heeft.

Hoe ga ik nu mijn morele schuld aflossen?
Ik weet het nog niet, ik kan op dit moment alleen maar eerlijk zijn en mijn best doen om mijn gokverslaving onder controle te krijgen.
Wel wil ik af en toe leuke dingen met mijn gezin doen, hiervoor wil extra gaan werken. waardoor ik wel gewoon verder kan gaan om mijn financiële schulden af te lossen.

groet Raymond

Jarno
Beheerder
Berichten: 728
Profile photo of Jarno
Post Re: Gokker en Partner
on: November 21, 2011, 18:08

Hoi Raymond, bedankt voor je uitleg. Die morele balans opmaken is dat iets dat bij jullie Agog groep hoort? Omdat de werkwijze bij de verschillende groepen vaak anders is heb ik dit bij mijn Agog groep nooit gedaan. Tenminste niet zo expliciet, in praktijk kwam het onderwerp omgeving en wat wij hun aan hadden gedaan wel veel aanbod.

En volgens mij ben je nu begonnen om je morele schuld in te lossen toch door alles wat je nu doet?

Groeten Jarno

raymundo
Beginner
Berichten: 45
Profile photo of raymundo
Post Re: Gokker en Partner
on: November 25, 2011, 22:55

Beste Janet,

Ik heb momenteel 1 maand niet gegokt, dit ging mij prima af. 10 keer makkelijker dan 1,5/2 jaar terug.
Dit komt doordat het bekend is en dat ik geen financiën meer heb. Dit bespaard me een hoop spanningen.

Ik heb het momenteel nog erg druk met allerlij dingen en werken. Als ik straks iets meer rust krijg ga ik een plan uitstippellen hoe ik mijn gokverslaving wil gaan aanpakken. Momenteel doe ik wel van alles om mijn gokverslaving onder controle te krijgen, maar het moet beter gecoördineert worden, ik ben daar van overtuigt dat het dan nog meer effect heeft.

Ook ga ik weer starten met mijn windmolenprojectje. Dit heeft natuurlijk door het gokken met aandelen in de kast gelegen. Daarnaast wil ik wat gaan sporten.

Ik ben net weer bij de AGOG geweest voor de 5e keer en het bevalt me prima. Ik leer hier een hoop van.

Hoe gaat het met jouw verslaving?

groet Raymond

Janet
Pro
Berichten: 111
Profile photo of Janet
Post Re: Gokker en Partner
on: November 26, 2011, 00:55

Hoi Raymond

Ik had je al willen vragen hoe het ging met je windmolentje 😀 . Je bedoeling was geloof ik toch dat je vader hem zou krijgen op zijn volkstuintje? Afleiding werkt ook bij mij vaak goed. Vooral bij het krijgen van drang.

Ik heb sinds ik ben gestopt niet meer gepokerd, de drang daartoe is gelukkig ook vrijwel altijd afwezig. En ik heb ook nog steeds software om dit te blokkeren.

Maar ik ben er het laatste jaar achtergekomen dat niet alleen het pokeren mijn probleem was/is. Daar ben ik achter gekomen doordat ik erg vaak drang heb tot beleggen...

Een aantal maanden terug heb ik de stap genomen om na 1.5 jaar weer aandelen te kopen. Maar helaas gaf dit toen precies hetzelfde gevoel als ik had met pokeren. Ik voelde me gejaagt, erg onrustig, ik kon niet meer slapen, en zat de hele dag achter de tv en pc om aan en verkopen te kunnen doen.

Ik herkende natuurlijk mijn gedrag en heb toen passende maatregelingen genomen. Na een aantal dagen heb ik alle aandelen weer verkocht en dat voelde als een opluchting.

Maar de drang is niet geheel weg en mijn onrustige gevoel ook niet. Ik heb mijn random reader stuk gemaakt en kan al een aantal maanden niet internetbankieren. Verder moet ik mijn obligaties nog steeds verkopen en daarna mijn beleggingsrekening opheffen.

Sorry, ik blijf lang van stof 😉

liefs Janet

raymundo
Beginner
Berichten: 45
Profile photo of raymundo
Post Re: Gokker en Partner
on: December 6, 2011, 20:36

Beste mensen,

Ik moet weer even wat van me af schrijven.

Ik heb gisteravond weer 20 euro gekregen om te tanken, dit gaat vaker zo.
Ik had vandaag vroeg examen voor cursus hoogspanning, ik was wel een beetje zenuwachtig, maar totaal geen drang naar gokken.
Vanochtend iets eerde weg gegaan van huis om benzine te tanken, want mijn tank was leeg. bij het tankstation aangekomen was het erg druk. ik ging achter een auto staan waarvan de eigenaar al aan het afrekenen was. Maar het duurde daarna nog heel lang voordat hij wegreed, dus ik zat me al weer een beetje op te vreten. Eindelijk kon ik tanken. Ik tankte precies voor 20,01 euro. Gauw naar binnen en afgerekend. Daarna gauw naar me cursus om examen af te leggen (s'ochtens praktijk en s'middags theorie) praktijk ging prima en was om 9:00 uur klaar. Ben even naar me werk geweest. dit was 5 minuten rijden.
daar was ook me chef die hele verhalen over vanalles en nog wat. om 11:30 ben ik weer naar de cursus gegaan om het theorie examen af te leggen. helaas ben ik voor 1 deel van het theorieexamen niet geslaagt, dit mag ik over doen. Om 15:30 uur was ik klaar en ben ik nog een uurtje op mijn werk geweest. Om 16:30 uur reed ik naar huis en kwam ik erachter da ik me haast geen bonnetje had gevraagt bij het tankstation. DOM DOM DOM, dacht ik. Meteen kreeg ik weer zenuwen over dat ik het moest vertellen dat ik geen bonnetje heb. Wat zou Angelique wel denken"Weer gegokt?". Thuis aangekomen en mijn zoontje te hebben opgehaald heb ik nog even wat afgewassen en opgeruimd. om 18:00 uur kwam angelique thuis, ik vertelde dat ik me bonnetje was vergeten. Uiteraard vertrouwt ze me niet en denkt nu dat ik weer gegokt heb, vooral omdat ik vandaag examen had ( in het verleden gokte ik dan ook). hele avond is weer naar de klote, alleen omdat ik zo stom en ben om dat bonnentje te vergeten. Eigenlijk is het nog veel jammerder dat nu Angeliue der vertrouwen weer heb beschaamd.

Nu heb ik eigenlijk een vraag. Ik heb af en toe toch geld nodig voor het een en ander. tot op heden heb ik contant geld meegekregen en een bonnetje meegenomen, behalve vandaag. Nu moet ik nog beter om de bonnetjes denken.
Maar misschien hebben andere mensen nog andere ideeen om hiermee om te gaan?

Ik hoor graag van jullie!!!

Morgen ga ik overigens samen met angelique naar de Brijdersichting om het een en ander te bespreken. Omdat ik geen geheimen meer heb kan ik daar vrijuit spreken.

PS van 23-10-2011 gestopt met gokken.

groeten Raymundo

raymundo
Beginner
Berichten: 45
Profile photo of raymundo
Post Re: Gokker en Partner
on: December 6, 2011, 20:50

Ik wil nog even laten weten dat ik 06-12-2011 tot 23:00 uur online ben en dat ik graag even wil chatten over het onderwerp gokken.

groet Raymond

Jarno
Beheerder
Berichten: 728
Profile photo of Jarno
Post Re: Gokker en Partner
on: December 7, 2011, 10:07

Hoi Raymond, het kan inderdaad wel eens lastig zijn om met bonnetjes te werken, en de kans dat je het een keer vergeet is altijd aanwezig. Dit is natuurlijk ook een kwestie van scherp blijven.

Een andere optie kan zijn om met een pinpas te gaan werken. Dit kan als jullie hier een aparte rekening voor openen waar alleen Angelique bij kan komen qua overboeken en en internet bankieren. Door hier een van te voren afgesproken bedrag op te zetten (bijv 10 euro) zijn jullie iets flexibeler. Indien nodig kan zij het bedrag dat er op de rekening staat ook verhogen, in geval van tanken bijv. Op deze manier is er een dubbele controle, ze kan het nakijken via internet bankieren en je moet nog steeds de bonnetjes inleveren 😉

Voorlopig zal ze alles nog met nodige wantrouwen volgen, dit is misschien ook juist wel goed, al kan het ook erg frustrerend werkend. Het is niet fijn als zij geen vertrouwen in je heeft. Alleen is dit iets wat niet te veranderen valt, behalve door heel veel geduld te hebben. Dit hebben de meesten onder ons mee moeten maken die samen met anderen proberen hun verslaving de baas te worden (inclusief ik zelf).

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groeten Jarno

raymundo
Beginner
Berichten: 45
Profile photo of raymundo
Post Re: Gokker en Partner
on: January 8, 2012, 20:52

Beste allemaal,

Ik wilde even vertellen dat ik nog steeds niet gegokt heb sinds 23-10-2011. Op dit moment ga ik elke vrijdagavond naar de AGOG, dit bevalt prima. Ik kan lekker me verhaal kwijt waardoor er een opgelucht gevoel komt. Ook leer ik daar een hoop. Wat nog een groot voordeel is dat daar mensen zitten die al heel lag niet gegokt hebben, zo zie je dus dat het toch kan om de verslaving onder controle te krijgen.
Naast de AGOG wordt ik behandeld door de Brijderstichting. daar krijg ik een leefstijltraining 1 bestaande uit 4 sessies, dit is de lichste training die je kan krijgen als verslaafde. 16-01-2012 krijg ik de eerste sessie. heb er een goed gevoel over dat ik daar een hoop van op steek.

Ook heb ik heel veel hulp en steun van me vriendin en andere familie leden. Dit is denk ik het belangrijkste om mijn verslaving onder controle te houden.

Momenteel moet ik van de Brijder een dagboek bijhouden. Ik moet erin vermelden op welke momenten ik drang heb en wat de situatie en gedrag op dat moment zijn. De Brijder kan hier dan veel uithalen waardoor er meer inzicht komt in mijn verslaving.
Gelukkig heb ik weinig drang, het gaat het dus prima.

Mijn financiën worden beheerd door mijn vriendin en dat moet zo blijven ook. Als ik geld nodig heb, dan moet ik bonnetje na afloop geven. Dit gaat redelijk goed.
Ik heb nog wel een vraag aan jullie. Ik wil wel is met vrienden weg dan doen we normaal geld in een potje, waardoor ik geen bonnetje krijg. Ik kan op dit soort momenten dus niet bewijzen dat ik niet gok met het geld.
Ik ben opzoek naar een manier, zodat ik wel kan bewijzen dat ik niet gegokt heb.
Als iemand hier ervaring mee heeft of een goed idee of tip heeft hoor ik het graag.

Groeten Raymundo

raymundo
Beginner
Berichten: 45
Profile photo of raymundo
Post Re: Gokker en Partner
on: February 4, 2012, 21:20

Hallo allemaal,

Ten eerste: Ik heb niet gegokt sinds dat me vriendin ( op dit forum bekend als Liek)me betrapt heeft op 23-10-2011.

Het gaat vrij goed. Ik ga bijna wekelijks naar de AGOG en volg een leefstijltraining bij de brijderstichting. Tevens heb ik een nieuwe baan waar ik veel uitdaging in heb. dit helpt om te stoppen met gokken. Dit weekend lekker sleeen met me zoontje en liek.

ik ben druk bezig met schulden aflossen die ik heb gemaakt in mijn gokperiode. ook dit is aflosbaar!!

Ik wil vanaf dit moment proberen om meer controle te krijgen over mijn impulsieve gedrag. Als ik hier meer controle over krijg helpt dat hopelijk ook om meer controle over mijn gokverslaving te krijgen.

Alleen de vraag is nu: hoe kan je meer controle krijgen over impulsief gedrag. ik wil er nog even bij zeggen dat ik adhd heb ofzo.

Als iemand tips heeft hoor ik het graag.

succes met stoppen met gokken!!!

groet Raymundo

Jarno
Beheerder
Berichten: 728
Profile photo of Jarno
Post Re: Gokker en Partner
on: February 5, 2012, 16:07

Hoi Raymond, goed om te horen dat het nog steeds goed met je gaat. Bewust zijn van het impulsieve gedrag is denk ik al een belangrijke stap. Wat ik voor mijzelf probeer is om de wat grotere stappen vooruit te schuiven, ik merk dat dan de drang om gelijk te handelen afneemt en geeft me dan meer bedenk tijd. Impulsief gedrag is denk ik een eigenschap die bij een gokker hoort. Of dit er altijd al was of later ontstaan durf ik niet te zeggen.

Groeten Jarno

Pagina's: First << 2 3 4 [5] 6 7

Laatste Forumberichten

Re: Mijn (lang) verhaal
door: raymundo
July 20, 2013, 21:57
Profile photo of raymundo
Re: Gokker en Partner
door: raymundo
July 1, 2013, 21:48
Profile photo of raymundo

Laatste Blog berichten

Zijn er wel goede online casino’s?

Zijn er wel goede online casino’s?

Geplaatst op door Fred Ik kwam laatst iemand tegen uit mijn vriendengroep, die wist
Gestopt met gokken of …

Gestopt met gokken of …

Geplaatst op door Jarno Het is nu ruim 5 jaar geleden dat ik voor de laatste keer een
Bezuinigen met verstand?

Bezuinigen met verstand?

Geplaatst op door Jarno Iedereen moet bezuinigen, maar is iedere bezuiniging ook een