nooitmeergokken

Forum

Welkom Gast 

Show/Hide Header

Welkom Gast, posten in dit forum vereist registratie.

Pagina's: [1] 2 3 4 >> Last
Auteur Onderwerp:Gokker en Partner
raymundo
Beginner
Berichten: 45
Profile photo of raymundo
Post Gokker en Partner
on: October 24, 2011, 00:05

Beste allemaal,

Sinds een jaar ben ik weer terug bij jullie, alleen dan samen met mijn vriendin.

De afgelopen twee jaar zijn voor mij als mislukt te beschouwen.
Sinds dat ik bij jullie op het forum heb geschreven heb ik niet meer gegokt op een gokkast.
Het vervelende is dat ik nu verslaafd ben aan beleggingen, waar net zoeel geld in is gaan zitten.

Vandaag heb ik mijn vriendin verteld dat ik gokverslaafd ben en enorme schulden heb.
Dit heb ik nu pas gedaan, omdat ze mij betrapt had door een paar rekeningafschriften te open die ik altijd verborgen hield.
Dit had ze nooit achter mij gezocht en het was voor haar dat ze van de hemel naar hel ging. Ze zit momenteel dus in een hel. Een gevoel dat ze al 6 jaar belazerd is. het vertrouwen in mij is totaal weg. Met andere worden het kan alleen nog maar beter gaan.

Ik wil weer gaan starten met dit toppic om zo een definitief eind te maken aan me verslaving. Tevens zal mijn vriendin regelmatig een stukje schrijven of vragen stellen.
De komende week gaan we mijn schulden optellen en een plan de campagne maken.
Ik wil me ook uit laten schrijven bij de gokhallen. Momenteel heeft mijn vriendin al mijn financiën volledig overgenomen.

Indien er iemand tips heeft voor mij en mijn vriendin zie ik het graag.

groet Raymond

raymundo
Beginner
Berichten: 45
Profile photo of raymundo
Post Re: Gokker en Partner
on: October 24, 2011, 15:48

Ik ben vandaag bezig geweest om al mijn schulden op een rijtje te zetten. diverse rekeningen MOETEN morgen betaald worden. Gelukkig krijg ik morgen salaris. Dat is dan meteen op.
Vandaag ben ik nog een beetje verdoofd door alle emotie en wat ik mijn gezin heb aangedaan. Heb op mijn werk gehuild en dacht de hele dag aan mijn vriendin.
vanavond gaan we weer praten. Heeft er iemand tips voor mij hoe ik van mijn verslaving af kan komen? moet ik meteen naar de AGOG? of is het verstandiger om even te wachten?
Ik heb geen geld meer ter beschikking. Wil ik ook nooit meer!! Nu weet ik dat ik straks lekker voor mijn gezin werk.

Hoe gat het met Bart, Druifje en Janet?

groet Raymond

Janet
Pro
Berichten: 111
Profile photo of Janet
Post Re: Gokker en Partner
on: October 24, 2011, 17:07

Hallo Raymond

Ondanks alles wat je nu meemaakt ben ik toch verheugd iets van je te horen. Natuurlijk had ik liever een positieve post van je gelezen, maar dat snap jij ook wel. Het feit dat je vriendin er bij toeval is achter gekomen dat je gokt is ws juist je redding.

Je hebt het jaren verborgen kunnen houden, maar het verborgen houden heeft je juist veel extra stress en spanning gegeven. Je weet dat we je in het verleden hebben geadviseerd om je geheim op te biechten, maar je angst was te groot. Je vertelde een 1,5 jaar geleden dat je vooral gokte om spanningen te verminderen en uit verveling. Was dat nu ook het geval?

Je was toen je hier postte op de goede weg met stoppen. Ik weet dat je toen nog wel deed aan beleggen op de beurs. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar zelf niet zoveel kwaad in zag. Zonde om nu te horen hoe erg dat toch uit de hand is gelopen.

Ik zou je adviseren om wel direct naar de AGOG te gaan, vooral omdat je daar nu zo open voor staat en alles nu nog zo vers is. Mijn eigen ervaring is dat je hoe langer je weer bent gestopt, hoe minder je dan weer openstaat voor hulp. Dan kan de gedachte weer boverkomen: Het stoppen lukt me wel alleen...

Doe het ook voor je vriendin en je zoontje. Die moet nu zo'n 3 jaar zijn, denk ik? Heb je zelf inmiddels je avondstudie kunnen afmaken?

Ik zelf ben nog steeds actief op het forum. Gelukkig nu vooral om andere forumleden te woord te staan. Al moet ik wel toegeven dat ik zelf ook problemen heb gehad met beleggen op de beurs. Een kleine twee maanden geleden heb ik weer aandelen gekocht. Nu kwam ik er al snel achter dat dat niet zo'n goede zet was. Ik merkte dat ik weer net zo werd als tijdens het pokeren. Dus een aantal dagen later heb ik daarom alles weer verkocht. En ik heb mezelf het internetbankieren nu tijdelijk onmogenlijk gemaakt en ben naar de bank geweest. Binnenkort ga ik mijn beleggingsrekening opheffen, als extra drempel. Omdat de drang soms weer de kop opsteekt.

Ik weet zeker dat het je gaat lukken om te stoppen. Je hebt al eerder laten zien dat je kon stoppen en bent toch ook al eens 5 jaar gestopt geweest? Mijn tip is om nu wel alle hulp aan te nemen die je kunt krijgen. Overweeg daarom ook om samen naar jullie huisarts te gaan...

Ik wens jullie erg veel sterkte!

liefs Janet

Jarno
Beheerder
Berichten: 728
Profile photo of Jarno
Post Re: Gokker en Partner
on: October 24, 2011, 18:09

Hoi Raymond, met mij Jarno (druifje) gaat het lekker. Ik ben nu 5 jaar gokvrij, appartementje gekocht, leuke vriendin tegen gekomen dus de stijgende lijn is er nog steeds.

Ik zou tegen je kunnen zeggen welkom hier maar zo zal het niet voelen voor je. Ik ben eigenlijk wel benieuwt wat er mis is gegaan nadat je hier van het forum verdween?

Groeten Jarno

raymundo
Beginner
Berichten: 45
Profile photo of raymundo
Post Re: Gokker en Partner
on: October 25, 2011, 12:06

Beste Gokkers en ex-gokkers ik schrijf maar weer een stukje, want er speelt vanalles door mijn hoofd.

Emotioneel en psygisch ben ik naar de klote, ook financiëel trouwens.

Ik speel nu volledig open kaart met mijn lieve vriendin. Ze is momenteel mijn steun en toeverlaat.

Gisteren heb ik een BKR registratie aangevraagt, zodat alle schulden inzichtelijk worden en zodat dit een bewijs aan me vriendin dat dit het dan ook is en niet dat er na 5 jaar nog een keer een dikke lening naar boven komt.

Tevens heb ik gisteren een vriend uitgenodigd om hem in vertrouwen te nemen. Heb een goed gesprek gehad en mijn vriendin ook. Hij heeft ons echt positief toegesproken en ik kan altijd bij hem terecht. de vriendin van die vriend weet het ook ( dat wilde ik ook) zodat mijn vriendin ook goed kan praten. ze zijn namelijk al een paar jaar hele goede vriendinnen.

Het ergste tot nu vind ik hoe mijn gezin er onder lijd. Wie kan er wat positiefs zeggen over mijn vriendin, want ze heeft het echt nodig.
Het vertrouwen in mij is volledig weg.

Vanavond zijn er plannen om het mijn schoonouders te vertellen. Met de billen bloot.

Tevens eerste beleggingsrekening opgezegt.

Jullie hooren van mij nog het hele verhaalwaarom ik weer ben gaan gokken, maar moet nu eerst het dieptepunt in mijn leven bereiken, voordat ik weer kan opbouwen.

Groet Raymond

Jarno
Beheerder
Berichten: 728
Profile photo of Jarno
Post Re: Gokker en Partner
on: October 25, 2011, 20:37

Hoi Raymond en vriendin. Ten 1e ben ik blij dat jouw vriendin weet wat er aan de hand is. De meeste mensen hebben niet door hoeveel energie het kost om hun verslaving geheim te houden met alle negatieve emoties en spanningen die daarbij horen.

@vriendin
Op dit moment zul je wel denken, wat een verschrikkelijke ....... Het beste advies dat ik je op dit moment kan geven is denk aan jezelf. Het is belangrijk dat jij je goed blijft voelen, in zoverre dat dit mogelijk is op dit moment. Pas dan kun je Raymond helpen bij de strijd tegen zijn verslaving, mits je dat ook wilt natuurlijk.

Het vertrouwen is op dit moment helemaal weg, ook niet meer dan terecht. Toch zal dit langzamerhand weer groeien wanneer Raymond laat zien dat hij er werkelijk alles aan doet om zijn gokverslaving de baas te worden. En het is echt mogelijk om de controle weer terug te nemen.

@ Raymond

Het moment is aangebroken, alles is er uit en je grote geheim is openbaar. Misschien is wel je grootste angst werkelijk geworden? Toch kan dit wel eens het belangrijkste moment in je leven worden :) . Het moment dat je werkelijk aan de slag gaat met je gokverslaving.

Je vriendin zal waarschijnlijk weinig vertrouwen in je hebben op dit moment en je kunt maar 1 ding doen; dit accepteren! Ik weet dat er soms frustrerende momenten gaan komen, dat je denkt; ik ben nu goed bezig maar nog vertrouwt zij mij niet. Enigste wat jij kunt doen is om goed bezig te blijven en het vertrouwen zal weer toenemen. Helaas is dit meestal geen kwestie van enkele weken maar maanden want vertrouwen krijg je niet zomaar terug maar moet je verdienen.

Welke stappen gaan jullie samen nemen? Ik hoop ook haar kant van het verhaal binnenkort een keer te lezen. Want stoppen is moeilijk maar voor de partners is het ook geen makkie.

Groeten Jarno

raymundo
Beginner
Berichten: 45
Profile photo of raymundo
Post Re: Gokker en Partner
on: October 26, 2011, 00:53

Hallo Allemaal.

Vandaag weer wat actie gedaan.

1. beleggingsrekening van binckbank opgezegt
2. Afspraak gemaakt met de AGOG in Haarlem voor aankomende vrijdagavond
3 me schoonouders ingelicht.
4 me zwager ingeligt.
5 samen met Angelique (vriendin)diverse rekeningen betaald en kleine leningen van 200 euro of zo, dit is nu allemaal geregeld.

Morgen uitschrijven bij de gokhallen.

voor de rest heb ik nog geen echte drang. mijn salaris nu toch trouwens weer op dus dat geeft ook een goed gevoel.

ben benieuwt vrijdag bij de agog hoe dat gaat.

prettige avond

Janet
Pro
Berichten: 111
Profile photo of Janet
Post Re: Gokker en Partner
on: October 26, 2011, 15:32

Hallo Raymond en Angelique

@Raymond:

Je hebt de afgelopen dagen al heel wat noodzakelijke stappen gezet. Het is op dit moment ook niet zo raar je nu geen drang hebt, het lucht op om je verhaal te doen, en je hebt het nu erg druk met het regelen van allerlei dingen.

Maar houd wel in je achterhoofd dat het gevoel van willen spelen weer terug komt. Maar dit is niet erg, als het goed gaat zal dit gevoel steeds minder vaak voorkomen.
Mocht dat gevoel weer terugkomen, praat er dan over en ga er nu al over nadenken hoe je daar mee om wilt gaan. Dan sta je sterker op dat moment.

Bij de cursus van gokken de baas heb ik daarover het volgende geleerd:

Anders doen
Even iets anders doen helpt de tijd te overbruggen tot het gevoel om te gaan gokken weer over is. Probeer de lijst zo uitgebreid mogelijk te maken zodat je hier op moeilijke momenten uit kunt kiezen. Let erop of het uitvoerbaar is en dat het bij je past.

Zo heb ik bv voor mezelf deze lijst gemaakt:
Wanneer ik zin heb om te gaan gokken kan ik het volgende gaan doen om me beter te voelen:

@ huishouding doen
@ ergens heen gaan, vader,schoonzus
@ kijken of er iemand op msn is om te praten
@ schrijven op het forum "nooit meer gokken"
@ in de tuin gaan werken
@ een stukje gaan wandelen
@ op bed gaan
@ muziek luisteren
@ douchen

Mijn advies is dat jij voor jezelf ook een lijst maakt met dingen die je afleiding geven in moeilijke momenten.

Succes vrijdag bij de AGOG.

PS: Je voelt je nu verschrikkelijk, maar als het goed is zul je langzamerhand steeds verder uit het dal kruipen. Openheid een eerlijkheid is waar het nu op aan komt, je dubbelleven is verleden tijd. Het geheim moest ooit uikomen en hoe langer dat had geduurd hoe erger je in de problemen was gekomen.

@Angelique:

Jij maakt net als Ramond op dit moment een zware moeilijke tijd door. Jarno heeft al wat tips gegeven voor je. Ik heb er ook een paar voor je:

Tips voor je zelf :

•Zoek steun voor jezelf . Probeer iemand te vinden met wie je kunt praten. Dat kan je vriendin zijn, maar er zijn meer mogelijkheden.
Zo bestaan er bv ook telefonische hulplijnen en vele versavingszorginstellingen hebben speciale informatieavonden voor partners.

Verder heb je bij de AGOG bv ook speciale bijeenkomsten voor mensen uit de omgeving van een gokker (zoals partners, ouders, kinderen, broers en zussen en andere familie en vrienden) De zogenaamde (OG-groep)=(omgevingsgroep) Deze groep wordt begeleid door een ervaringsdeskundige.

•Stel grenzen en laat niet over je lopen. Wees duidelijk naar Raymond toe.

•Heb geduld, ingewikkelde situaties veranderen niet zo maar. Daar gaat tijd overheen. Het zal lang duren voordat de financieen weer wat op orde zijn en je hebt nu ws het gevoel altijd met een vreemde te hebben geleefd. Je hebt tijd nodig om van deze schok te bekomen en tijd om na te denken over hoe je nu verder wilt. Neem geen overhaaste besluiten, daar krijg je later misschien spijt van.

groeten Janet

Jarno
Beheerder
Berichten: 728
Profile photo of Jarno
Post Re: Gokker en Partner
on: October 26, 2011, 17:34

Hoi Raymond, geen tips en adviezen deze keer. Super mooie stappen die je nu neemt 😀 .

Groeten Jarno

raymundo
Beginner
Berichten: 45
Profile photo of raymundo
Post Re: Gokker en Partner
on: October 27, 2011, 12:41

Hallo Allemaal,

Eindelijk weer een beetje overzicht.

Gisteren bij 2 gokhallen uitgeschreven en weer even met me ouders gepraat.

Vandaag mijn tweede en laatste beleggingsrekening opgezegt.

Ook wordt de komende maand mijn huidige bankrekening opgezegt en gaat mijn salaris en alle vaste lasten naar Angelique der rekening.
Volgens mij heb ik nu bijna alle mogelijke stappen gedaan om niet te kunnen gokken.

Dus nu kan ik mij bijna concentreren op de controle/beheersing terug te krijgen op gokverslaving.
Ik heb er deze keer een heel goed gevoel over, dat ik het voor elkaar krijg om nooit meer te gokken. Ben er nu ook echt klaar mee.

Wel heb ik nu nog een probleem, ik durf de mensen die ik het allemaal verteld heb mijna niet onder ogen te komen, ook al bedoelen ze het goed en willen steunen in dit proces.

Komt wel goed.

Groeten Raymond

Pagina's: [1] 2 3 4 >> Last

Laatste Forumberichten

Re: Mijn (lang) verhaal
door: raymundo
July 20, 2013, 21:57
Profile photo of raymundo
Re: Gokker en Partner
door: raymundo
July 1, 2013, 21:48
Profile photo of raymundo

Laatste Blog berichten

Zijn er wel goede online casino’s?

Zijn er wel goede online casino’s?

Geplaatst op door Fred Ik kwam laatst iemand tegen uit mijn vriendengroep, die wist
Gestopt met gokken of …

Gestopt met gokken of …

Geplaatst op door Jarno Het is nu ruim 5 jaar geleden dat ik voor de laatste keer een
Bezuinigen met verstand?

Bezuinigen met verstand?

Geplaatst op door Jarno Iedereen moet bezuinigen, maar is iedere bezuiniging ook een